Özel Güvenlik Hizmetlerinde Görev Hayvanı Kullanımı hakkında genelge

Özel Güvenlik Hizmetlerinde Görev Hayvanı Kullanımı ile ilgili genelge 28.9.2015 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girmiştir. TC İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Özel güvenlik hizmetlerinde görev hayvanlarının kullanımı hakkındaki (Bakanlık genelge no: 23, EGM genelge no:43) genelge ile K9 köpek ve at gibi güvenliğe yardımcı hayvanların ve bunları yönetenler hakkında düzenlemeler getirilmiştir. Özel güvenlik hizmetlerine dair […]

devam...

Özel Güvenlik Hizmetlerinde Görev Hayvanı Kullanımı ile ilgili genelge 28.9.2015 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girmiştir.

TC İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Özel güvenlik hizmetlerinde görev hayvanlarının kullanımı hakkındaki (Bakanlık genelge no: 23, EGM genelge no:43) genelge ile K9 köpek ve at gibi güvenliğe yardımcı hayvanların ve bunları yönetenler hakkında düzenlemeler getirilmiştir.

Özel güvenlik hizmetlerine dair 5188 sayılı Kanun ve ilgili mevzuatta görev hayvanı kullanımı ile ilgili herhangi bir hüküm bulunmamakla birlikte havaalanları, metro, alışveriş merkezleri, park ve bahçeler gibi mekanlarda artan güvenlik taleplerinden ötürü görev hayvanı kullanımı önemli bir ihtiyaç haline gelmiş, Emniyet Genel Müdürlüğü Koordinesi’nde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı (DHMİ Genel Müdürlüğü ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü) ve Özel Güvenlik sektörü temsilcileri ile yapılan çalışmalar sonucunda, özel güvenlik alanında görev yapacak görev hayvanı ve idarecileri için, görev alanı, sınav, kimlik, denetleme, çalışma esas ve usullerini düzenleyen genelge yayınlanmıştır.

5188 sayılı kanunun 3 cü maddesi ve uygulama yönetmeliğinin 6 cı maddesi yasal dayanaklarına göre  yapılan bu düzenleme ile güvenlikte menşei ve yeterlilikleri belirsiz, belgesiz hayvanların kullanımına son verilmiştir. Genelgeye göre EGM tarafından sertifikası bulunan,5199 sayılı Hayvanları koruma kanunu tarafından yasaklanmamış, idarecisi de sertifikalı olmak üzere ve sağlık karneli havvanlar kullanılabilecektir. Bunun için görev hayvanı ve idarecileri için düzenlecek sınavlarda (3 gün sürecek sınavda görev hayvanı ve idareciler sınavı başvurusu Valilik ve Özel güvenlik dairesi başkanlığı tarafından tanzim edilmektedir) başarılı olma ve hayvana özel güvenlik kimlik kartı bulunması şartı da aranmaktadır.

Lisanslı K9 köpek, At gibi güvenlik görev hayvanlarının kullanılması ile genelge tam metni ve ekleri için tıklayınız.

Yoruma kapali.



 

Aranan Konuyu Bulma

ISP Özel Güvenlik şirketi hakkında ayrıntılı bilgi almak istediğiniz konular için iletişim sayfasını veya ISP Özel Güvenlik şirketi İstanbul Avrupa Yakası (merkez ofis): 0212 543 5188 numaralı telefon numarasını, Asya Yakası mobil temsilciliği : 0543 543 5188 no'lu GSM telefonu arayabilirsiniz. Not: Telefon numaramızı 5188 sayılı yasa numarasıyla memorize edebilirsiniz.

ISP Güvenlik İş İlanları

ISP Güvenlik İş İlanları

Çözüm Ortaklarımız