Arama ve Kimlik Kontrolü

Arama ve kimlik kontrolü işlemi; Güvenlik yönünden tehlikeli olabilecek ya da herhangi bir suçta kullanılması olası araçların ortaya çıkarılması amacı ile yapılan bir güvenlik önlemidir. Özel güvenlik görevlileri için Arama ve kimlik kontrol işlemlerinde dikkat edilmesi gereken noktalar; Suç teşkil eden herhangi bir unsur bulunursa genel kolluk kuvvetlerine haber verilir. Kontrol edilen kişinin dış görünümüne […]

devam...

Arama ve kimlik kontrolü işlemi; Güvenlik yönünden tehlikeli olabilecek ya da herhangi bir suçta kullanılması olası araçların ortaya çıkarılması amacı ile yapılan bir güvenlik önlemidir.

Özel güvenlik görevlileri için Arama ve kimlik kontrol işlemlerinde dikkat edilmesi gereken noktalar;

  1. Suç teşkil eden herhangi bir unsur bulunursa genel kolluk kuvvetlerine haber verilir.
  2. Kontrol edilen kişinin dış görünümüne dikkat edilmelidir.
  3. İbraz edilen kimlik belgesinin sahte veya bizatihi o kişiye ait olup olmadığı kontrol edilir.
  4. Doğrulama amacıyla kimlik bilgileri kişinin kendisine sorulur.
  5. Kişinin doğum yeri ve şahsın fiziki özellikleri kimlikle karşılaştırılır.
  6. Kimlikteki fotoğraf incelemesi yapılır.
  7. Görevin yoğun olduğu veya personelin duygusal olduğu zamanlarda çok daha dikkatli olmalıdırlar. (Çünkü tehlikeli veya girişi yasak maddeler bu tür refleks açısından zayıf anlarda kolayca gizlenip kontrol noktasından aranmadan geçirilebilir.)

KONTROLE TABİ KİŞİLER ve ÖNEMLİ HUSUSLAR :

  • Değerli veya tehlikeli madde taşıyan kişiler,
  • Hasta,yaşlı veya özürlü kişiler,
  • Kurum personeli,
  • Çocuklar,
  • Diplomatik görevi olan kişilerin kontrolü; 8 Nisan 1961 tarihli Viyana Sözleşmesi uyarınca uçağa binmeden önce genel kural olarak; Devlet başkanları ve hükümet tarafından davet edilen resmi misafirler dışında tüm diplomatik şahıslar güvenlik kontrolü ya da taramasına tabidir. Bu kişilerin beraberlerindeki mühürlü çantalar kontrole tabi değildir. Bu açıdan Türkiye’de, mütekabiliyet esasına göre sadece çantalara, X-ray cihazından geçmeme imkanı sağlanmaktadır.
  • VIP (Very Important Person) Kişiler, Viyana Sözleşmesine göre uçağa binmeden önce genel kural olarak; Devlet reisleri ve hükümet tarafından davet edilen resmi konuklar dışında tüm diplomatik pasaport taşıyan kişiler güvenlik kontrolü ve güvenlik taramasına tabidir. Beraberlerindeki mühürlü çantalar kontrole tabi değildir. Ülkemizde, karşılıklılık kuralına göre, sadece çantalara, X-ray cihazından geçmeme olanağı sağlanmaktadır.
  • Ziyaretçi kontrolü.
  • Araç kontrolü.

HAVAALANI KONTROLÜ İÇİN ÖNEMLİ ESASLAR

  1. Silah taşıma yetkisine sahip olan kişiler; Hava alanlarına ve uçaklara silah ile giremez. Silah, usulüne uygun bir şekilde teslim alınır, çıkışta sahibine iade ve teslim edilir.
  2. Mahkum Tutuklu ve Gözaltında Bulunan kişi bulunması halinde; Önceden havayolu şirketi bilgilendirilir. Uçuş sırasında bu kişilere çakmak ve diğer tehlikeli maddeler verilmez ve alkol servisi yapılmaz.
  3. Akli dengesi bozuk kişilere dikkat edilir,
  4. Kabul edilemeyecek yolcular tekrar kontrol edilir ve uygunsa uçağa bindirilir.
  5. Yolculuktan vazgeçen yolcu ve bu yolcunun bagajı ile oturduğu yer kontrol edilir.
  6. Geç kalan yolcular daha dikkatli aranmalıdır.

Yoruma kapali.



 

Aranan Konuyu Bulma

ISP Özel Güvenlik şirketi hakkında ayrıntılı bilgi almak istediğiniz konular için iletişim sayfasını veya ISP Özel Güvenlik şirketi İstanbul Avrupa Yakası (merkez ofis): 0212 543 5188 numaralı telefon numarasını, Asya Yakası mobil temsilciliği : 0543 543 5188 no'lu GSM telefonu arayabilirsiniz. Not: Telefon numaramızı 5188 sayılı yasa numarasıyla memorize edebilirsiniz.

ISP Güvenlik İş İlanları

ISP Güvenlik İş İlanları

Çözüm Ortaklarımız